OVER ESCAPE ROOM ROTTERDAM

Doctor Watsons is een specialist in authentieke belevenissen en events voor zowel het bedrijfsleven als individuele groepen. In de Arminiuskerk – Rotterdam zijn twee avonturen uitgewerkt tot escape rooms. Dr. Watson is een sophisticated verteller en verslaggever. De bekendste Victoriaanse “voice over” van zijn tijd. Een verteller van het hoogste niveau. Altijd snel en scherp van geest. Dr. Watson experimenteert, improviseert en blijft daarbij vooral een (dandy) gentleman. Hij neemt mensen mee op avonturen die hij zelf allang beleefd heeft. En jij, jij maakt ze opnieuw mee. Ervaar je ze in het echt!

HET ONTSTAAN VAN ESCAPE ROOM ROTTERDAM

Doctor Watsons komt voort uit Sherlocked Rotterdam.
Sherlock Holmes is een fictieve detective uit de verhalen van de laat-19de-eeuwse, vroeg-20ste-eeuwse schrijver en arts Sir Arthur Conan Doyle. Inmiddels behoort het personage tot de bekendste personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie, en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke, aanwijzingen. Doctor Watson beschreef de verhalen van Sherlock Holmes waarmee hij uiteindelijk zijn beroemdheid verwierf.
Als gentlemen story teller heeft Doctor Watsons het verhaal van Sherlocked gecontinueerd en een nieuw escape avontuur, La Residence ontwikkeld in de schitterende Arminiuskerk in Rotterdam.
Dr. Watson is een verfijnd verteller en verslaggever. Hij neemt de bezoekers van escape room Rotterdam mee in zijn avonturen. Avonturen die hij zelf al eerder beleefd heeft.
En jij, jij maakt ze opnieuw mee, van begin tot eind. Je zult het ervaren als “echt”. Dit komt mede door de afwerking van onze escape rooms. Aan elk klein detail is gedacht. Los samen met je medespelers de mysteries op.

 

Spelers vertellen:

Hele gave Escape Room met veel verschillende uitdagende puzzels. Zeker de moeite waard!

– Suzanne Kepel – 

WITTE DE WITH

De Witte de With straat is één van de beroemdste straten uit Rotterdam. Het is dé straat voor diverse activiteiten. Met onder andere restaurants, cafés, winkels en rijksmonumenten. Één van die monumenten is de Arminiuskerk. De straat heeft zijn naam verkregen van Witte Corneliszoon de With, een groot Nederlands Vlootvoogd uit de gouden eeuw. De straat staat bekend om zijn kunstgalerie die in de jaren 90’ is ingezet als medicijn tegen de slechte reputatie die de Witte de With straat destijds had. Aan het einde van deze straat ligt één van Nederlands beste escape rooms onder de naam: Doctor Watsons. Het was op deze plek dat Doctor Watson zijn briljante avonturen zou gaan delen met de rest van de wereld.

ARMINIUSKERK

De Remontstrantse Kerk, voor velen ook bekend als de Arminiuskerk, is een prachtig monumentaal gebouw gelegen in het centrum van Rotterdam. Het gebouw is opgebouwd in de laat 19e eeuw. Het was de basis voor de Rotterdamse Remonstranten en is vernoemd naar groot remonstrant: Jacob Arminius. Het verhaal gaat rond dat in deze kerk wel eens het levenselixer kan zijn gebrouwt. Aanwijzingen uit de 20e eeuw laten zien dat de laatste predikant van de kerk het Aqua da Vida op het spoort was. Zijn kamer is tot en met de dag van vandaag onsgeschonden gebleven voor zij die de waarheid durven te ontdekken…

Beleef de verhalen van Dr. Watsons zelf in escape room Rotterdam. 

Scroll naar top
× Hulp nodig? WhatsApp ons!