Escape Room Rotterdam – Doctor Watsons

ESCAPE ROOMS

Doctor Watsons daagt jou en je vrienden uit voor een real life game in de mysterieuze kelder van de Arminiuskerk. Het historische monument naast de Witte de Withstraat. De escape rooms voelen aan alsof je teruggaat in de geschiedenis van de kerk en Rotterdam. Het avontuur neemt je mee naar vervlogen tijden in de 19e eeuw, al zijn de oplossingen voor de raadsels hedendaags.

EEN AVONTUUR OM NOOIT TE VERGETEN

L'ARCHITECTE

L’architecte is het verhaal van de aloude architect Henri Evers. De kamer heeft een negentiende eeuws thema en je krijgt het gevoel dat je in een film uit 1890 zit. Volgens sommige blijkt het dat de geest van de architect nog steeds in de kamer aanwezig is. L’Architect is ook een zeer moeilijke kamer met een succesratio van 40%. Ontsnappen uit L’Architect doe je door middel van logica en teamwork.

LA RESIDENCE

La Résidence is een kamer in een nogal wat religieus thema. Je zult hier veel artefacten terugvinden. Het verhaal is ook direct verwant aan de ligging van de escape room. De laatste predikant komt namelijk écht uit de Arminiuskerk. Dit geeft de escape room een extra realistisch gevoel. La Résidence wordt door velen als een moeilijkere kamer ervaren. Ontsnappen uit La Résidence gebeurt door gebruik van alchemie.

LOCATIE

Beide escape rooms vind je in de catacomben van de Arminiuskerk. Deze kerk staat midden in het centrum van het bruisende Rotterdam. Daarnaast ligt de kerk aan het Museumpark en de bekende Witte de Withstraat. Dit maakt het gemakkelijk om de escape room te combineren met alle andere activiteiten in Rotterdam.

STORYTELLING BY DOCTOR WATSONS

Jullie worden verwacht in de gentlemenslounge in de kelder van de Arminiuskerk. Hier worden jullie ingeleid in de geheimen van de kerk.

Aan jullie de taak om te ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels, decoderen van cryptogrammen en nog veel meer hersenkrakers.

Samenwerken is essentieel. De thema’s spelen zich af rond het jaar 1900. Je speelt in sluimering van de kelder, wat een extra spannend is. Maar lukt het jullie om de geheimen te ontrafelen? 

🔒 Wat zijn escape rooms?

In een escape room wordt je samen met andere deelnemers in een ruimte geplaatst. Aan de hand van verschillende puzzels en raadsels moeten jullie samen een ontsnappingsmogelijkheid zien te vinden. Je krijgt hiervoor over het algemeen 60 minuten de tijd.

🔒 Waarom een escape room?

Een escape room is de ideale gelegenheid om met je vrienden, familie of collega’s er op uit te gaan. Onderlinge relaties zullen worden getest op een leuke, leerzame manier.

🔒 Wanneer is de eerste escape room opgezet?

De eerste escape room is afkomstig uit Hongarije. Deze is opgezet door Attila Gyurkovics in het jaar 2011 in Budapest. Daarna zijn de escape rooms snel verspreid en toegenomen in populariteit. Zo werd de tweede escape room in 2012 opgezet in Engeland.

🔒 Bestaat een escape room altijd uit één ruimte?

Nee, bij sommige escape rooms is het zo dat het avontuur zich afspeelt in verschillende ruimtes. Dit geeft in veel gevallen een extra dimensie aan het ontsnappingsspel. Het is dus niet altijd het geval dat je na het ontsnappen van de eerste ruimte al volledig ontsnapt bent!

LET'S ESCAPE

Doctor watson wacht op jullie

Waar wacht je nog op!? Klik snel op de knop om door te gaan naar onze kamers. Laat de dokter niet te lang wachten, anders wordt de kans op eeuwige isolatie alleen nog maar groter…

Zit je nog met vragen? Wij zijn bereikbaar van 08:30 tot  17:00.

OF BEL: 0031(0)10 - 304 1003

Scroll naar boven
× Hulp nodig? WhatsApp ons!