DE ESCAPE ROOMS VAN ROTTERDAM

Doctor Watsons daagt jou en je vrienden uit voor een real life game in de mysterieuze kelder van het historische monument van de Arminiuskerk, naast de Witte de Withstraat. De ruimtes voelen aan alsof je teruggaat in de geschiedenis van de kerk en Rotterdam. Het avontuur neemt je mee naar vervlogen tijden in de 19e eeuw, al zijn de oplossingen voor de raadsels hedendaags.

KAMERS

De laatste predikant van de Arminiuskerk uit de 18e eeuw had zijn twijfels over het leven na de dood. In de catacomben van de kerk hebben we een aantal flessen gevonden en in een hiervan lijkt een Aqua da Vida, oftewel een levenselixer te hebben gezeten. Het lijkt erop dat de predikant in zijn zoektocht naar de bevestiging van zijn geloof ook oude Alchemie heeft gebruikt.

Zijn sacristie kamer is nog in tact, echter is er tot nu toe geen recept gevonden. Om ons vermoeden te bevestiging zul je er als speler zelf achter moeten komen hoe hij dit gemaakt heeft.

Ontsnap jij uit La Résidence?

  • 35% ontsnapt
  • 2 t/m 6 personen (aanbevolen: 3-6 personen)
  • Teamwork, Logica, Alchemie

Tijdens de werkzaamheden in de kelder van de Arminiuskerk werd een geheime kamer ontdekt. Het vermoeden bestaat dat deze kamer het geheime kantoor van de architect van de Arminiuskerk Henri Evers was. Verschillende symbolen in de kamer suggereren dat de heer Evers een lid van een illuster broederschap was.

Hierdoor denken we dat de laatste resterende sporen van de broederschap verborgen zijn in deze kamer. Dat is de reden waarom wij jouw hulp hard nodig hebben.

Ontsnap jij uit L’architecte?

  • 40% ontsnapt
  • 3 t/m 6 personen (aanbevolen: 4-6 personen)
  • Interactie, Teamwork, Puzzels

Beide kamers vind je in de catacomben van de Arminiuskerk. Deze kerk staat midden in het centrum van het bruisende Rotterdam. Daarnaast ligt de kerk aan het Museumpark en de bekende Witte de Withstraat. Dit maakt het gemakkelijk om de escape room te combineren met alle andere activiteiten in Rotterdam.

VERSCHILLEN TUSSEN DE ESCAPE ROOMS

La Résidence is een kamer in een nogal wat religieus thema. Je zult hier veel artefacten uit de bijbel terugvinden. Het verhaal is direct verwant aan de ligging van de escape room. De laatste predikant komt namelijk écht uit de Arminiuskerk. Dit geeft de escape room een extra realistisch gevoel. La Résidence wordt door velen als een moeilijkere kamer ervaren. Ontsnappen uit La Résidence gebeurt door gebruik van alchemie.

L’architecte is het verhaal van de aloude architect Henri Evers. De kamer heeft een wat 19e eeuws thema en je krijgt het dat je in een film uit 1890 zit. Volgens sommige blijkt het dat de geest van de architect nog steeds in de kamer aanwezig is. L’Architect is ook een zeer moeilijke kamer met een succesratio van 40% . Ontsnappen uit L’Architect doe je door middel van logica en teamwork.

BELEVING IN DE ESCAPE ROOMS VAN DR. WATSONS

Jullie worden verwacht door Doctor Watson. Genoemde zal een kort verhaal over de kamer vertellen en begeleid jullie vervolgens hoogstpersoonlijk naar de ingang van de kamer.

Vanaf het moment jullie de kamer instappen, zullen de deuren worden gesloten. Het spel is begonnen. Aan jullie de taak om te ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels, decoderen van cryptogrammen en nog veel meer hersenkrakers. Samenwerken is een belangrijke tool binnen de kamer. De thema’s van de kamer zijn ouderwets en spelen zich af  rond het jaar 1890. Je speelt in het donker, wat voor de spelers een extra spannend effect zal zijn binnen de kamer.

Verlaat je op tijd de escape rooms?

Ongeveer 30% van de teams verlaat de escape rooms binnen het gestelde tijdslimiet. Om tot dit percentage te horen zijn een aantal zaken belangrijk. Er mogen bijvoorbeeld geen mobiele telefoons, pennen, papier en camera’s meegenomen worden in de escape rooms. Dit zorgt ervoor dat je niet wordt afgeleid en scherp blijft.

twee kamers

60 minuten op de klok

Niveau: Moeilijk

2 tot 6 spelers

Durf jij de spannendste escape rooms van Rotterdam aan?

Kom naar de catacomben van de Arminiuskerk. Ga terug in de tijd en ontrafel de geheimen van L‘Architecte of La Residence.