Escape Room Rotterdam – Doctor Watsons

WAT TE DOEN IN ROTTERDAM BIJ HET EUROVISIE SONGFESTIVAL

Wat te doen in Rotterdam bij het Eurovisie songfestival. Als Host City voor de Eurovision Song Festival 2020 (ESF) laat Rotterdam zich zien als het (inter)nationale visitekaartje van Nederlandse creativiteit, innovatie en verbinding. Net als jij vragen veel mensen zich af; wat zijn andere leuke groepsactiviteiten die ik kan ondernemen tijdens het Songfestival in Rotterdam? Daarom hebben wij een aantal leuke dingen om te doen tijdens het ESF 2020 voor je op een rijtje gezet.

Eurovisie Songfestival Rotterdam

ESCAPE ROOM DOCTOR WATSONS

Een van de leukste activiteiten tijdens dit evenement zijn de avonturen in de kelder van de Arminiuskerk. Door de combinatie van imposante, historische locatie en de handgemaakte, originele puzzels vervaagt de scheiding tussen werkelijkheid en fictie.

De kerk waar deze escape room gevestigd is ligt in het hart van de stad Rotterdam bij de Witte de Withstraat. De kerk is makkelijk te bereiken en is een magisch gebouw dat een authentieke spanning geeft. De Arminius is gebouwd in 1895. De sfeer van die periode komt uitgebreid terug in de ervaring en is bijna tastbaar. De ervaringen zijn zowel in het Nederlands als Engels te spelen.

Na het spelen van de kamers kun je bij ons ook een borrelarrangement bijboeken om even bij te komen en het nabespreken van alle prikkels gedurende dit spannende avontuur. Wie was het genie van de groep? Welke aanwijzing(en) zorgde ervoor dat jullie zijn ontsnapt? Tijdens de borrel kun je napraten over hoe het ging en wat jullie hebben ervaren. Tot slot is het voor de lekkere trek ook nog mogelijk om een borrelplank bij te bestellen.

Wat is een Escape Room?

FIETSTOUR DOOR DE STAD ROTTERDAM

De Bicycle Combi is de ideale fietstour voor jou en je vrienden, familie of collega’s om kennis te maken met de prachtige stad Rotterdam. Voor deze speciale tour wordt gebruik gemaakt van originele tandems. Tandems zijn fietsen waar je met meer dan 1 persoon op kan fietsen. De tandem stamt uit 1890 en komt oorspronkelijk uit Engeland. Vervolgens kunnen jullie kiezen om je dag af te sluiten in de gezellige Witte de Withstraat.

COCKTAIL STORIES

Ook op het gebied van cocktails en tasting en zijn er een aantal leuke locaties waar bezoekers terecht kunnen. Het beste voorbeeld hiervan is het arrangement van TheCocktailstories. Hier kun je op een leuke wijze verschillende cocktails proeven. Dit sluit goed aan bij de internationale allure van het songfestival. Er worden ook regelmatig gin, whisky en jenever tastings gedaan.

STADPROGRAMMA TIJDENS HET EUROVISIE SONGFESTIVAL

Dat kan natuurlijk niet zonder de ondernemers, organisatoren en culturele instellingen in de stad. Rotterdammers worden gevraagd om mee te bouwen aan een feestelijke songfestivalweek. Laat zien wat Rotterdam in huis heeft. Een echt Rotterdam evenement.

Rotterdam zet een stadsprogramma op. Zodat het feest niet alleen plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, maar voelbaar is in héel de stad. Zangfestivals in de wijken, horeca in songfestivalaankleding, zelfs cocktail arrangementen speciaal in de songfestival sfeer. Rotterdammers en bezoekers die genieten van een bijzondere festivalperiode met groepsactiviteiten en individuele bezoeken. 

Verschillende leisure ondernemers zijn al actief bezig met een specifiek programma op te stellen voor groepsuitjes in Rotterdam. Het zangfestijn krijgt een duidelijke Rotterdamse stempel. De stad leent zich in de periode van het songfestival goed voor een dagje uit in Rotterdam.

WAAROM IS HET SONGFESTIVAL DIT JAAR IN NEDERLAND?

Dankzij de winst van Duncan Laurence staat de Maasstad twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

De 65ste editie van het Songfestival – voor het eerst sinds 40 jaar weer in Nederland – wordt een heel bijzondere. Rotterdammers worden betrokken om samen de meest fantastische editie van het festival te realiseren. De finale trekt gemiddeld 180 miljoen kijkers. Er worden in mei ruim 1.500 (inter)nationale journalisten verwacht. Dit is dé kans voor de stad om zich aan nationaal en internationaal publiek te laten zien op allerlei vlakken.

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei. Er zijn verschillende shows, waaronder de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei). Daarnaast zijn er ook diverse repetitieshows waarbij fans aanwezig kunnen zijn. Maar er worden legio activiteiten in Rotterdam georganiseerd om het de bezoekers naar de zin te maken.

‘Open Up’ is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2020, dat dit jaar mei in Rotterdam wordt gehouden. Met z’n allen laten we zien waar verbinding, diversiteit, inclusie en saamhorigheid op z’n Rotterdams toe leidt: een feest voor iedereen! Hoeveel daarvan LHBTI+ zijn, blijft natuurlijk de vraag.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom is het Eurovisie Songfestival dit jaar in Nederand?

De Maasstad staat twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld dankzij de overwinning van Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival in 2019.

Wat is het thema dit jaar van het Eurovisie Songfestival?

De slogan van het festival is dit jaar “Open Up”. Het evenement staat in het teken van verbinding, diversiteit, inclusie en saamhorigheid.

Wanneer is het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?

Het Songfestival vindt dit jaar plaats in de maand mei van 2020. De stad Rotterdam staat van dinsdag 12 tot 17 mei in het teken van dit muzikale evenement.

Welke andere activiteiten zijn er te ondernemen in Rotterdam gedurende het Eurovisie Songfestival?

Hiervoor zijn veel verschillende opties van fietstours, cocktail stories tot escape rooms. Daarnaast is er uiteraard het vastgestelde stadsprogramma van de gemeente Rotterdam.

Scroll naar top
× Hulp nodig? WhatsApp ons!