Tips om te ontsnappen uit een Escape room.

Wanneer je voor het eerst een Escape room binnenstapt, weet je vaak niet waar je moet beginnen. Je ziet overal aanwijzingen en vaak wil je overal tegelijkertijd aan beginnen. Zonder aanwijzingen te geven over onze raadsels en puzzels, hebben we enkele tips voor je. Deze zullen je helpen om op tijd te kunnen ontsnappen.

Zoek naar duidelijke aanwijzingen.

Een Escape room zit vol met aanwijzingen. Focus je niet alleen op de meest voor de hand liggende aanwijzingen maar zoek echt overal. Kijk ook achter schilderijen, kasten en onder boeken of doosjes.
Alles kan een aanwijzing zijn, maar open niets wat niet direct open kan. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een sleutel, of cijfercode om een doosje te kunnen openen.
Iedere hint die je krijgt leidt naar een oplossing. Laat hints dus niet zomaar liggen, maar pak alles op wat je ziet en ga ermee aan de slag.

Communiceer met elkaar.

Het belangrijkste in een Escape room is communicatie. Je werkt samen als een team. Daar is een Escape room ook op ingericht. Alleen kom je tenslotte niet ver. Maak afspraken met elkaar en verdeel taken. Maak gebruik van elkaars kennis en vaardigheden, zodat de juiste personen, de juiste raadsels oplossen. Dit werkt efficiënt.

Houd rekening met elkaar.

Zorg ervoor dat iedereen binnen de Escape room zijn rol kan pakken. Heb je een wat sterkere persoonlijkheid, zorg er dan wel voor dat de wat “stillere” personen ook hun rol kunnen pakken. Maak gebruik van ieders kwaliteit en zet je persoonlijkheid soms even aan de kant.

Maak een taakverdeling.

Soms is het nodig om van te voren wat taken te verdelen. Vooral als je met een grotere groep bent.
Je kunt niet met zes personen tegelijkertijd iets oplossen, maak daarom groepjes. Mocht het als groep niet lukken om een raadsels op te lossen, wissel dan even met elkaar. Wellicht lukt het een ander groepje wel.

Maak plezier.

Het belangrijkste element binnen een Escape room is plezier. Het tikken van de klok zorgt voor de spanning en jullie zorgen zelf voor de fun.

Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen uit Escape room Rotterdam?

Ervaar het zelf en boek nu je tickets.

× Hulp nodig? WhatsApp ons!